ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κωδικός μαθήματος
ΕΤΤ7031
Μονάδες ECTS
5
Εξάμηνο
Εξάμηνο Ζ
Κατηγορία μαθήματος
Διδάσκων καθηγητής

Κωνσταντίνος Δελής

Περιγραφή μαθήματος

Το μάθημα είναι θεωρητικό. 

Περιεχόμενα μαθήματος:

  • Εισαγωγή στη Βιοτεχνολογία και στη Βιοτεχνολογία Τροφίμων - Κλασσική και σύγχρονη Βιοτεχνολογία

  • Λευκή, πράσινη, κόκκινη και μπλε Βιοτεχνολογία

  • Βασικές αρχές της τεχνολογίας του ανασυνδυασμένου DNA (γενετικής μηχανικής)

  • Γονιδιωματική και άλλες τεχνικές ‐omics στη Βιοτεχνολογία Τροφίμων

  • Μικροβιακή Βιοτεχνολογία - Εφαρμογές

  • Βιοτεχνολογία Φυτών - Γενετικά τροποποιημένα φυτά στην παραγωγή των τροφίμων - Επιπτώσεις στο περιβάλλον

  • Βιοτεχνολογία Ζώων

  • Μέθοδοι ανίχνευσης γενετικών τροποποιήσεων (PCR, ELISA) σε τρόφιμα

  • Νομοθεσία που διέπει τη χρήση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στα τρόφιμα

  • Θέματα βιοασφάλειας και βιοηθικής